Sector Leisure and hospitality
Project type Refurbishment
Services provided Product / system manufacture
Year completed 2018
Project location South East England
Products used Envirofence / Vertical Hit & Miss Panels
 
 

Challenge

The Boathouse is a stylish pub-restaurant set on the river Medway in the village of Yalding, Kent. The pub recently underwent a £1.3million refurbishment and like many typical British pubs, it is set in the heart of a residential area, staying open from noon until the late hours of the night. With such long open times and being in such close proximity to local residents, the redevelopment needed to include noise mitigation measures to reduce the impact of environmental noise on local people, their health and their wellbeing.

Jacksons 12k Envirofence was chosen to alleviate the noise and light pollution created by visitors on the local residents. In addition to 12k Envirofence, timber Hit & Miss fencing was installed in the garden area to secure and hide a bin compound.

Solution

40 metres of 2m high 12K Envirofence was installed along the perimeter of the car park which sits adjacent to neighbouring residential properties. The timber acoustic barrier features a 12kg/m2 superficial mass and tongue and groove boards with small chamfers which form a “v” join between boards, helping it to reduce noise created by vehicles and visitors throughout the day. Additionally, 12k Envirofence features an attractive timber facade, complimenting the outstanding natural beauty of the local area and providing a long lasting pleasant aesthetic for both pub visitors and local residents.

In addition to 12k Envirofence, Jacksons also supplied 35 metres of 1.8m high Vertical Hit & Miss panels with gravel boards and heavy duty slotted Jakposts. The timber Hit & Miss panels were installed in two areas of the property, firstly securing a bin compound situated in the pub garden and also to create a private entrance at the back of the building. The contemporary panels not only provide quality and style but also reduce sight lines into the bin area whilst complimenting the design of the refurbished property.

To provide access to and from the bin store area a 2.4m wide matching manual double leaf gate was installed, a 1.2m wide manual single leaf gate was also installed at the rear of the building to provide access control for staff members.


Challenge

The Boathouse is a stylish pub-restaurant set on the river Medway in the village of Yalding, Kent. The pub recently underwent a £1.3million refurbishment and like many typical British pubs, it is set in the heart of a residential area, staying open from noon until the late hours of the night. With such long open times and being in such close proximity to local residents, the redevelopment needed to include noise mitigation measures to reduce the impact of environmental noise on local people, their health and their wellbeing.

Jacksons 12k Envirofence was chosen to alleviate the noise and light pollution created by visitors on the local residents. In addition to 12k Envirofence, timber Hit & Miss fencing was installed in the garden area to secure and hide a bin compound.

Solution

40 metres of 2m high 12K Envirofence was installed along the perimeter of the car park which sits adjacent to neighbouring residential properties. The timber acoustic barrier features a 12kg/m2 superficial mass and tongue and groove boards with small chamfers which form a “v” join between boards, helping it to reduce noise created by vehicles and visitors throughout the day. Additionally, 12k Envirofence features an attractive timber facade, complimenting the outstanding natural beauty of the local area and providing a long lasting pleasant aesthetic for both pub visitors and local residents.

In addition to 12k Envirofence, Jacksons also supplied 35 metres of 1.8m high Vertical Hit & Miss panels with gravel boards and heavy duty slotted Jakposts. The timber Hit & Miss panels were installed in two areas of the property, firstly securing a bin compound situated in the pub garden and also to create a private entrance at the back of the building. The contemporary panels not only provide quality and style but also reduce sight lines into the bin area whilst complimenting the design of the refurbished property.

To provide access to and from the bin store area a 2.4m wide matching manual double leaf gate was installed, a 1.2m wide manual single leaf gate was also installed at the rear of the building to provide access control for staff members.


Interested in this project?
Call 0800 096 6360
OR
 
 
 
Downloads
 
 
 
Enquire
 


Related entries

  • Jacksons Fencing: 12K Acoustic Envirofence acoustic fencing
    12K Acoustic Envirofence acoustic fencing
    Jacksons Fencing
    12K Acoustic Envirofence is a lighter 20mm thick board than Jacksons' Jakoustic® fencing, maintaining the same 123mm cover face. Distinguished from the heavier boards by the small chamfers which form a V-join between boards:...
  • Jacksons Fencing: Hit and Miss vertical timber fencing
    Hit and Miss vertical timber fencing
    Jacksons Fencing
    Vertical Hit and Miss fencing panels from Jacksons are made from Jakcure treated softwood and carry a 25-year guarantee: panels are 1.83m wide, framing 45x50mm, recessed to take boards; boards 95x8mm with internal battens...
Not found what you're looking for? View other options

Ask Jacksons Fencing about

12k Envirofence protects residents from noise