Sector Healthcare
Project type New build
Services provided Site survey
Planning advice
Design
Product / system manufacture
Product / system supply
Project management
Installation
Year completed 2019
Project location South East England
Contract value (£) £50,000
Client Frimley Health NHS Foundation Trust
Consultant Frimley Health Charity
 
 

Context

Built on the site of a Victorian mansion, Wexham Park Hospital is a large NHS hospital near Slough in Berkshire. It is managed by Frimley Health NHS Foundation Trust, who got in touch with the eibe team during 2019 to talk about a new play scheme.

Work undertaken

Responding with a myriad of creative design ideas that aimed to add harmony and sensitivity to the atmosphere and ethos of the hospital, eibe worked alongside Emma Carr, Arts, Creative Health and Communications Manager at Frimley Health Charity to effect the project. 

The £50K sensory garden features tunnels, musical chimes, and educative play panels, as well as separate teen and sensory areas. The kaleidascopic space also includes seating areas, a sports wall, a Hobbit House for counselling, plus play and physio equipment - all designed to help patients whilst in the hospital's care.

Outcome

The end result is a lovely bright, colourful play zone that is sure to entertain children for years to come.

To add to the celebratory seasonal festivities, the area was opened by none other than Father Christmas himself.


Context

Built on the site of a Victorian mansion, Wexham Park Hospital is a large NHS hospital near Slough in Berkshire. It is managed by Frimley Health NHS Foundation Trust, who got in touch with the eibe team during 2019 to talk about a new play scheme.

Work undertaken

Responding with a myriad of creative design ideas that aimed to add harmony and sensitivity to the atmosphere and ethos of the hospital, eibe worked alongside Emma Carr, Arts, Creative Health and Communications Manager at Frimley Health Charity to effect the project. 

The £50K sensory garden features tunnels, musical chimes, and educative play panels, as well as separate teen and sensory areas. The kaleidascopic space also includes seating areas, a sports wall, a Hobbit House for counselling, plus play and physio equipment - all designed to help patients whilst in the hospital's care.

Outcome

The end result is a lovely bright, colourful play zone that is sure to entertain children for years to come.

To add to the celebratory seasonal festivities, the area was opened by none other than Father Christmas himself.


 
 
 
Enquire
 


Not found what you're looking for? View other options

Ask eibe Play Ltd about

Sensory play area and garden for health charity