Sector Public realm
Project type Refurbishment
Services provided Design
Product / system manufacture
Product / system supply
Year completed 2019
Project location London
Client Willerby Landscapes
Products used Bespoke concrete linear benches
 
 

Context

Bespoke linear concrete benches were installed as part of the Here East Project during the regeneration of the Olympic Village in Stratford, London.

Project details

Two versions of linear benches were supplied for the project:

Type A

The S1 linear bench consists of singular bench with a graphic imprint with an exposed polished finish. The design architect wanted to reintroduce a construction type theme into the area as this region prior to the Olympics was rich with construction activity mainly supplying construction components.

The graphic imprint was chosen by the architect and replicated a circuit board and when each bench was lined together each line had to match perfect. Cassidy Brothers worked in hand with the client Willerby and the architect in choosing the correct concrete matrix colour, aggregate type, degree of exposure and finally the polishing texture.

Type B

The S3 linear bench consisted of 200m of various benches surrounding five green areas next to the canal. The green areas are adjacent to a number of shop fronts as well as offices.

Cassidy Bros designed an adjustable mould to accommodate the various changing sizes, along with a universal angle mould used for the sloping sides.


Context

Bespoke linear concrete benches were installed as part of the Here East Project during the regeneration of the Olympic Village in Stratford, London.

Project details

Two versions of linear benches were supplied for the project:

Type A

The S1 linear bench consists of singular bench with a graphic imprint with an exposed polished finish. The design architect wanted to reintroduce a construction type theme into the area as this region prior to the Olympics was rich with construction activity mainly supplying construction components.

The graphic imprint was chosen by the architect and replicated a circuit board and when each bench was lined together each line had to match perfect. Cassidy Brothers worked in hand with the client Willerby and the architect in choosing the correct concrete matrix colour, aggregate type, degree of exposure and finally the polishing texture.

Type B

The S3 linear bench consisted of 200m of various benches surrounding five green areas next to the canal. The green areas are adjacent to a number of shop fronts as well as offices.

Cassidy Bros designed an adjustable mould to accommodate the various changing sizes, along with a universal angle mould used for the sloping sides.


Interested in this project?
Call 00 353 7493 61777
OR
 
 
 
Enquire
 


Also by Cassidy Brothers

Cassidy Brothers address and contact details

Cassidy Brothers Concrete Products Limited
Gransha
Buncrana
Republic of Ireland
Tel: 00 353 7493 61777
 
Follow Cassidy Brothers
 
Not found what you're looking for? View other options

Ask Cassidy Brothers about

Bespoke concrete linear benches Olympic Village, London