Sector Education
Project type New build
Services provided Design
Product / system manufacture
Product / system supply
Installation
Project location East of England
Client Watling View School
Products used Bespoke outdoor classroom
 
 

Challenge

Watling View School had a brief to create an attractive and engaging outdoor learning space. Being a maintained special school, Watling View wanted a structure that would spark excitement and inspire pupils with an interesting and engaging design. The school commissioned Setter Shelters after seeing their colourful design proposal.

Solution

At approximately 11 x 6m, the large structure offers ample room for a classroom of children to play. It has the added functionality of the timber benches at one end to allow lots of children to sit together as a class, or in smaller groups to learn and socialise together.

Setter Shelters proposed coloured side panels and gable ends to add vibrancy and cast coloured shade through the space as the sun shone.

Outcome

The structure was completed on budget and on time, despite the challenge of having only 9 days to complete the project. The staff and pupils of Watling View School are overjoyed with their new shelter.


Challenge

Watling View School had a brief to create an attractive and engaging outdoor learning space. Being a maintained special school, Watling View wanted a structure that would spark excitement and inspire pupils with an interesting and engaging design. The school commissioned Setter Shelters after seeing their colourful design proposal.

Solution

At approximately 11 x 6m, the large structure offers ample room for a classroom of children to play. It has the added functionality of the timber benches at one end to allow lots of children to sit together as a class, or in smaller groups to learn and socialise together.

Setter Shelters proposed coloured side panels and gable ends to add vibrancy and cast coloured shade through the space as the sun shone.

Outcome

The structure was completed on budget and on time, despite the challenge of having only 9 days to complete the project. The staff and pupils of Watling View School are overjoyed with their new shelter.


 
 
 
Enquire
 
Not found what you're looking for? View other options